Hoe u de verkoop via sociale handel kunt verhogen met deze 3 tactieken

23 Nov Door Salesenmarketingpersonato.nl

Eerder dit jaar gonsde het op sociale media van het nieuws dat Facebook Instagram had gekocht voor maar liefst € 1 miljard. Het is duidelijk dat sociale media een belangrijk platform zijn voor retailers om zich op hun klanten te richten - en het zijn niet alleen grote merken die hiervan profiteren! In deze blogpost bespreken we drie bewezen strategieën voor het verhogen van de verkoop via social commerce - en hoe u ze vandaag kunt gebruiken! Of u nu een kleine ondernemer bent die uw online aanwezigheid wil vergroten, of een e-commerce retailer die de kracht van sociale media, deze tactieken zullen zeker helpen!

Wat is social commerce (en waarom verschilt het van e-commerce)?

U hoeft geen expert op het gebied van sociale media te zijn om te profiteren van sociale handel. Door de basisprincipes van sociale media te begrijpen en te begrijpen hoe het verschilt van e-commerce, kunt u profiteren van de vele voordelen. social commerce is een nieuwere manier van zakendoen die zich richt op het verbinden met klanten via sociale media platforms zoals Facebook en Twitter. Dit type handel stelt bedrijven in staat om rechtstreeks contact te maken met hun consumenten, waardoor vertrouwen en loyaliteit wordt gewekt. Door sociale mediaplatforms te gebruiken, kunnen bedrijven ook hun klantbetrokkenheid meten en de klantervaring verbeteren door snel te reageren op klachten of vragen. Ten slotte heeft social commerce het potentieel om de naamsbekendheid te vergroten en meer direct verkeer naar uw site te leiden vanuit online communities zoals Reddit en Pinterest. Social media marketing is dus niet alleen meer voor grote merken!

Hier leest u hoe u uw verkoop via social commerce kunt verhogen

Bij social commerce gaat het erom dat uw klanten online bij u kopen. Het is echter niet eenvoudig, vooral niet als u helemaal opnieuw begint. Daarom hebben we een handige gids samengesteld over hoe u de verkoop via social commerce kunt verhogen. Daarin bespreken we hoe u sociale media kunt gebruiken om verkeer naar uw website te leiden, waardevolle inhoud te creëren die volgers willen delen, hoe u ervoor zorgt dat uw website is geoptimaliseerd voor sociale media en hoe u inkomende marketingstrategieën gebruikt, zoals e-mailmarketing, SEO en PPC-advertenties. Dus of je nu een beginner bent of een ervaren social commerce-verkoper, deze tips helpen je om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

1. Identificeer je meest populaire sociale kanalen

Een van de eerste stappen in contentmarketing is het identificeren van je meest populaire sociale kanalen. Als je dit eenmaal hebt bedacht, is het tijd om boeiende en nuttige inhoud te maken die ervoor zorgt dat je doelgroep terug blijft komen voor meer! Vervolgens is het belangrijk om een ​​strategie voor sociale media te ontwikkelen die zowel effectieve targetingmethoden als het plannen van berichten op het juiste moment omvat. Zo zorgt u ervoor dat uw boodschap de beoogde doelgroep bereikt en resultaten boekt.

2. Maak je posts shoppable

Het toevoegen van een 'koop'-knop aan je posts is een manier om ervoor te zorgen dat klanten worden aangemoedigd om je producten te kopen. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat ze de best mogelijke deal krijgen en zeker zijn van de kwaliteit van het product. Zorg ervoor dat u afbeeldingen en video's gebruikt die relevant zijn voor het product dat u verkoopt. Dit helpt kopers te begrijpen wat ze kopen en verhoogt de conversieratio's. Schrijf beknopte beschrijvingen die kopers alle belangrijke details over het product laten weten, inclusief eventuele speciale aanbiedingen of kortingen die er momenteel op beschikbaar zijn.

3. Onderschat de kracht van sociaal bewijs niet

Sociaal bewijs is een van de krachtigste beïnvloeders die er zijn. Met volgers die uw inhoud waarschijnlijk zullen delen als deze er goed uitziet en hen aanspreekt, kunt u eenvoudig verkeer naar uw website of blog leiden en de verkoop verhogen. Zorg ervoor dat de kwaliteit van uw inhoud in orde is - volgers geven om wat zij zien als een positieve versterking van hun mening. Zorg er in termen van socialemediamarketing voor dat u socialemediakanalen effectief gebruikt om niet alleen producten te promoten, maar ook om op persoonlijk niveau met volgers in contact te komen, zodat ze het gevoel hebben dat ze u intiem kennen. Hashtags zijn een essentiële manier waarop marketeers in contact kunnen komen met potentiële klanten op verschillende niveaus - gebruik ze verstandig!

Verkoop meer schelpen op sociale media

Als het gaat om sociale handel, zijn schelpen absoluut een hot item. Daarom is het belangrijk om meer schelpen online te verkopen door social media in je voordeel te gebruiken. sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook en Twitter zijn geweldig om uw producten te promoten. U kunt ook sociale media gebruiken om afbeeldingen en video's te delen van mensen die uw zeeschelpproducten gebruiken. Zo creëer je klantloyaliteit en verhoog je de omzet. Creëer daarnaast een wedstrijd of weggeefactie waarbij klanten prijzen kunnen winnen voor hun beste zeeschelpfoto's of -video's. Door dit te doen, verhoogt u niet alleen de verkoop, maar genereert u ook een positieve buzz op sociale media voor uw bedrijf. Als laatste is het belangrijk om je website te optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Door dit te doen, maakt u uw verkoop van zeeschelpen online gemakkelijker voor potentiële klanten om te vinden.

Neem de bouwer voor een draai

Sociale media is een van de krachtigste tools die u in uw marketingarsenaal heeft. Gebruik het om verkeer naar uw e-commerce winkel te leiden en potentiële klanten te helpen weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen. Om effectief te zijn, moet inhoud aantrekkelijk en relevant zijn voor uw doelgroep - wat betekent dat u wat tijd moet besteden aan onderzoek voordat u iets schrijft. Feedback van volgers helpt je te identificeren waar verbeteringen kunnen worden aangebracht, dus blijf het geven totdat de inhoud aanvoelt als een persoonlijk gesprek met hen!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de zichtbaarheid van mijn merk op socialemediaplatforms vergroten?

Een manier om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van social media-platforms te vergroten, is door boeiende inhoud te maken die ook deelbaar en grappig is. Dit zal je helpen om meer volgers te krijgen, die op hun beurt jouw berichten met hun vrienden kunnen delen. Een andere manier om de verkoop via social commerce te verhogen, is door influencer-marketingtechnieken te gebruiken. Dit omvat het benutten van de kracht van invloedrijke mensen of merken om uw product of dienst te promoten. Betaalde advertenties op socialemediaplatforms kunnen ook een effectieve manier zijn om uw boodschap onder een breder publiek te brengen.

Wat zijn enkele tips voor het promoten van mijn producten op sociale media?

Promoot uw producten op sociale media door afbeeldingen te gebruiken die uw product goed weergeven en aantrekkelijk zijn. Zorg ervoor dat u hashtags gebruikt die mensen mogelijk gebruiken wanneer ze over productgerelateerde onderwerpen praten. Zorg er ook voor dat uw berichten gemakkelijk te lezen, te begrijpen en te delen zijn door ze op een visueel aantrekkelijke manier op te maken. Bovendien kunnen advertenties die via sociale media worden gefinancierd, de verkoop op de website of app die aan de advertentiecampagne is gekoppeld, helpen bevorderen. Zorg er dus voor dat u contact opneemt met sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter om aan de slag te gaan!

Hoe kan ik ervoor zorgen dat meer mensen mij volgen en vanuit mijn winkel winkelen op socialemediaplatforms?

Om ervoor te zorgen dat meer mensen u volgen en vanuit uw winkel winkelen op sociale-mediaplatforms, begint u met het plaatsen van interessante en boeiende inhoud die relevant is voor uw doelgroep. Afbeeldingen en schermafbeeldingen helpen de aandacht van mensen te trekken, dus zorg ervoor dat u ze waar mogelijk gebruikt. Wees consistent met uw berichten - zorg ervoor dat u regelmatig nieuwe inhoud uploadt, zodat lezers blijven terugkomen voor meer. Deel shoutouts of getuigenissen van klanten die producten van u hebben gekocht op sociale mediaplatforms, dit laat zien dat u legitiem bent en het waard bent om te volgen.

Zijn er nog andere tactieken die ik zou moeten gebruiken om de verkoop via social commerce te verhogen?

Influencer-marketing is een van de meest populaire strategieën die u kunt gebruiken om de verkoop via social commerce te stimuleren. Met influencer marketing kom je in contact met invloedrijke mensen die een groot publiek hebben en je product of dienst kunnen helpen promoten bij hun volgers. Voordat je contact opneemt met een influencer, moet je hun doelgroep onderzoeken en onderzoeken welke posts, producten of diensten ze willen promoten. Je kunt ook verbluffende beelden voor je product maken die de volgers van je influencer zullen aanspreken. Voer ten slotte banneradvertenties uit op sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook en Twitter, wat meer verkeer en conversies zal opleveren.

Conclusie

Social commerce is een geweldige manier om in contact te komen met klanten en de verkoop te verhogen. Door deze drie tactieken te volgen, kunt u uw verkoop via social commerce in een mum van tijd verhogen!